Algemene Informatie

Wat is kickboksen?

Kickboksen is een vechtsport waarbij je je handen maar ook je benen mag gebruiken. De sport komt oorspronkelijk uit Japan en de VS. In de VS is het kickboksen onststaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters met elkaar te meten. In japan is het kickboksen ontstaan door de harde karatestijlen die beinvloed waren door het thaiboksen (muay thai).

De benodigheden

Voor het kickoksen heb je een aantal spullen nodig. Als beginner moet je over de volgende spullen beschikking hebben; kickboks-handschoenen en scheenbeschermers als je de eerste lessen deze benodigheden hebt dan kom je voor dan wel vooruit. Na mate je je er meer in gaat verdiepen zul je ook over een bitje, een broekje, bandage (voor de handen) en als je een man bent een toque moeten beschikken.

(kick)boksen

Het grootste verschil tussen boksen en kickboksen is dat je bij kickboksen dus ook gebruik mag maken van je benen. Kickboksen heeft 3 verschillende soorten trappen. Je hebt de low-, mid,- en highkick. Verder mag je je knieen, bij kickboksen, alleen gebruiken in wedstrijden als je in een hoge categorie zit. Knietjes en ellebogen geven is wel toegestaan bij het thaiboksen. Ook heb je het recht bij thaiboksen om te clinchen, wat dan weer niet toegestaan is bij het (kick)boksen.